måndag 10 augusti 2020

9/8 Lill-kastet

 På morgonen när vi vaknade hade vindarna vänt till nordliga och flera av de som lagt sig på svaj blev tvungna att flytta sig då de vred in mycket nära de båtar som var förtöjda mot sydsidan.

Vår båtgranne började dragna och lutade sig mot oss innan de gav sig av. Vi åt frukost och gav oss iväg. När vi var på väg ut ur viken tyckte Karin att det inte lät som vanligt från motorn. Jag gick ner och upptäckte att började bli blött på durken och öppnade luckan in till motorn. Det det sprutade kölvatten från en trasig slang. Vi fick en gång till denna vecka snabbt stoppa motorn och nu rullade vi ut fick en lite snabbt och Karin fick segla med jag fick mecka med motorn igen.

Vi har nu börjat få rutin på Vår dialog om motorstopp:

- Stäng av motorn!

- Nu?

- Ja nu omedelbart.

Jag kapade ett par centimeter av den spruckna slangen och lyckades få fast den igen. Det hade under den korta stunden vi körde motorn hunnit fylla upp så mycket vatten i båten att det var upp till kanten på durkplankorna. Länspumpen kom till nytta för att tömma.

Vi hade starka nordliga vindar och gjorde 6 knop för bara focken.

Motorn funkade sedan bra och vi gick till Lill-kastet Bockviken där vi fick en skön eftermiddag och kväll med varmt bad på 19 grader vilket nog var rekord för denna sommar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar