fredag 21 november 2014

21 nov Fraser Island

Idag blev det uppstigning 06.00 och bilresa till Rainbow Beach. Vi parkerade vid det motel som vi skall bo på när vi kommer tillbaka från vår tredagarstripp till Fraser Island.
Vi hämtades upp på shellmacken av Dan, en trevlig Australiensare som körde terrängbuss som en biltjuv. Jävlar va vi studsade mellan sätet och så långt upp det gick innan bältet tog emot.  Vi började med  ett fantastiskt härligt bad i lake McKenzie, en sötvattensjö med superfin strand och sanden är så finkornig och rundslipad så att man kan putsa sina smycken fina i den vilket jag testade med halsband och ring och det funkade utmärkt. Vi bytte guide och buss i samband med lunchen vid Lake McKenzie.  Sedan åkte vi vidare till lake Basin där det skulle finnas långhalsade sköldpaddor men vi såg inga. Efter lång säkerhetgenomgång av hur vi skulle bete oss om en dingo började attackera oss följed vår guide med oss en kort bit och pekade sedan ut en stig som vi skulle följa i 40 minuter sedan lämnade han gruppen och körde bussen till mötesplatsen och väntade på oss där. Alla blev ganska förvånade över att han lämnade oss själva i bushen men andra gången han släppte iväg oss på en 45 min runda under eftermiddagen  var vi mer beredda och det gick ju bra, alla kom hem så som de säger här: No worries mate!
På kvällen åt vi buffe med fajitas som var helt ok. Vi avslutar nu kvällen uppe vid vårt boende där vi bor i ett hus med 5 st fyrbäddsrum. Vi hamnade med 2 engelska tjejer. Vi är definitivt de två äldsta på vår tur. Alla andra är 17 till 22 ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar